
In de 16de eeuw belandde Gent in het midden van de Beeldenstorm. De stad was zelfs zeven jaar lang een calvinistisch bolwerk en sporen daarvan zijn nog steeds overal te vinden. In 1815 werd in Wenen het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden opgericht. Die beslissing opende nieuwe perspectieven voor de protestanten. Ook na de Belgische onafhankelijkheid bleef Gent de meest orangistische stad van Vlaanderen. De gids neemt u mee langs plekken die hieraan herinneren en legt uit hoe het zover is kunnen komen en waarom Willem van Oranje uiteindelijk toch het onderspit moest delven. We eindigen in de Brabantdamkerk, het enige restant van een voormalig kapucijnenklooster. Willem schonk ze in 1817 aan de Gentse geuzen. De dominee legt uit wat het betekent 'protestant' in Vlaanderen te zijn in de 21ste eeuw.
Straffe toeren in het klooster. Onze gids neemt je mee in de wereld van het moederhuis van de Zusters van Liefde. Biddende vrouwen, jazeker, maar bovenal ook pioniers in ziekenzorg,…
Het was aanvankelijk een strijd voor godsdienstvrijheid, die later overging in een strijd van ontvoogding tegen het ‘Spaans Gezag’ en tevens leidde tot het ontstaan van de Republiek van de…
In één van Gents best bewaarde oude wijken, het Patershol, vinden we Kunsthal Gent terug. Een unieke vrijhaven voor moderne kunstenaars in verschillende disciplines. Kunsthal Gent is gevestigd in het…
Misschien ben je wel opzoek naar wat anders in ons aanbod. Bezoek nu onze individuele gidstochten of lees wat over onze organisatie in ons nieuwssegment.